Lintje voor Riet Senhorst

GIESBEEK – Zondag was het een feestelijke dag in Giesbeek. De toren, die in de Tweede Wereldoorlog kapot was gebombardeerd door de Duitsers, is herrezen en feestelijk geopend.

Na meer dan een halve eeuw zonder toren, staat deze nu weer te pronken. Maar dat was nog niet alles, want in de bovenzaal waren familie en vrienden van Riet Senhorst verzameld, zonder dat zij het wist. Tegen half één werd Riet naar boven geloodst en zag ze daar iedereen die haar lief is verzameld en nog niets vermoedend aanhoorde ze de woorden van burgemeester De Ruiter: ”Riet, bij Koninklijk besluit heb ik de eer jou de versierselen te mogen opspelden als Lid in de Orde van Oranje Nassau”.
Riet Senhorst heeft als 13 jarig meisje gezien hoe de toren werd kapotgeschoten en eenmaal volwassen, heeft ze zich vele jaren ingezet voor de herbouw van ‘haar’ kerk en toren. Ook heeft ze samen met haar man aan de wieg gestaan van het ontstaan van de Giesbeekse Watersportvereniging. Na de huldiging was het tijd voor alle familie en vrienden om Riet te feliciteren met deze welverdiende onderscheiding – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.