Tweede druk ‘Bijzondere Brummenaren in Beeld’

BRUMMEN – Het is ruim anderhalf jaar geleden dat het boek ‘Bijzondere Brummenaren in Beeld’ van de hand van Dick Weggelaar werd uitgegeven. De presentatie in zaal Concordia werd destijds door meer dan honderd personen bijgewoond.

In het boek zijn verhalen (en foto’s) opgenomen over inwoners van Brummen, Oeken en Leuvenheim met een bijzondere hobby of beroep. De schrijver heeft met betreffende personen vraaggesprekken gehad tijdens de periode dat hij als correspondent voor het Klaverblad werkzaam was. Van de eerste druk hebben 500 exemplaren hun weg naar de lezer gevonden, onder wie oud-Brummenaren in het buitenland (o.a. Canada, België, Duitsland en Denemarken). Het boek is sinds enige tijd uitverkocht, maar er is nog steeds vraag naar deze speciale uitgave. Reden waarom de schrijver een tweede druk heeft laten maken in een beperkte oplage.

Lezers van ‘Bijzondere Brummenaren in Beeld’ reageerden enthousiast en informeerden naar een tweede deel met bijzondere verhalen over plaatsgenoten. De schrijver heeft opnieuw een aantal van zijn hand verschenen artikelen (met foto’s) verzameld over (oud) Brummenaren die geïnterviewd werden over een bijzondere hobby of beroep. Misschien komt er dan ook nog eens een tweede deel. De verhalen in het boek hebben geleid tot leuke reacties. “Goh, ik wist niet dat ik zoveel te vertellen had”, aldus een personage uit het boek. Ook kwamen er vele reacties van lezers. Sommigen waren onwetend van de hobby van een bekende. Anderen herinnerden zich de tijd van vroeger met een dansfeest, waaraan door het Gerbakwartet of de Kontiki’s medewerking werd verleend. Deze interesse en navraag hebben ertoe geleid dat nog een klein aantal boeken wordt uitgegeven.
De tweede uitgave is vanaf heden verkrijgbaar bij boekhandel Primera Bosman aan het Marktplein 13-14 in Brummen en bij Dick Weggelaar (tel. 0575-562455). Bestellen per email kan ook: weggelaar001@kpnmail.nl. Het boek wordt dan thuis bezorgd. ‘Bijzondere Brummenaren in Beeld’ kost 15,00 euro.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.