Home / Bronkhorst / Subsidie voor eerste Nieuwjaarsduik afgewezen

Subsidie voor eerste Nieuwjaarsduik afgewezen

BRUMMEN – Zwemvereniging De Spreng uit Brummen heeft onlangs subsidie aangevraagd bij de gemeente Brummen voor het organiseren van een nieuwjaarsduik op 1 januari in het Gat van Cortenoever. Het college van B & W heeft de aanvraag afgewezen omdat het evenement geen maatschappelijk belang heeft èn omdat het college van mening is dat het evenement ook zonder subsidie (gemeenschapsgeld) te financieren valt.

De Spreng is het niet eens met de uitspraak van het college en heeft daarom een bewaarbrief geschreven. Voorzitter van de zwemvereniging André Hoetink is verbaasd. “Ik vind de nieuwjaarsduik wel een gemeenschappelijk belang hebben. Ik ben dan ook verbaasd over de afwijzing van de subsidieaanvraag. Het is een leuk evenement op nieuwjaarsdag. In alle plaatsen waar het evenement al draait, slaat het ook aan. Het is leuk om te doen en het is maar voor een paar uurtjes”.
Ook PvdA-raadslid Van Klinken heeft zo zijn vraagtekens bij de afwijzing en heeft daarom een aantal schriftelijke vragen aan het college gesteld. “Is het, naar inzicht van het college, niet wenselijk dat het Gat van Cortenoever meer beleving krijgt, onder andere door dergelijke evenementen? In hoeverre is onderzocht wat de financiële status is van ZV De Spreng op grond waarvan u weigert de subsidie uit te keren?” Ook vraagt Van Klinken zich af of het voor verenigingen en stichtingen nog wel zin heeft om subsidie aan te vragen vanwege het beroep dat het college doet op de weigergronden van de algemene subsidieverordening. “Het college heeft op grond van artikel 8, lid 1b en 1c altijd een grond om tot weigering over te gaan,” stelt Van Klinken en voegt toe: “De Zwemvereniging heeft aangetoond, middels een begroting, dat zij voor dit specifieke evenement een subsidie nodig heeft. Er is tenslotte ook zonder subsidie een financieel gat te dichten.”
De nieuwjaarsduik in het Gat van Cortenoever zou voor het eerst georganiseerd worden; of dit evenement nog door gaat, hangt af van de reactie van het college van B & W op de bezwaarbrief van De Spreng. “Mocht het college bij haar besluit blijven, dan gaat de zwemvereniging er alles aan doen om via bedrijven en sponsors het benodigde bedrag bij elkaar te sprokkelen,” aldus Hoetink.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.