Poelenwacht enthousiast aan de slag in de poel

BRUMMEN – Met een waadpak aan stonden dinsdag 19 oktober vrijwilligers van de Poelenwacht tot aan hun middel in de poel. Als onderdeel van een poelencursus schoonden zij de poel op van eigenaar Buter in Brummen.

Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland hebben zij opslag van berkjes uit de taluds verwijderd, open plekken in de watervegetatie gemaakt en riet weggehaald. Ook werd er nog een kamsalamander gezien. De cursus Poelen is onderdeel van het project ‘Poelen in Brummen’, georganiseerd door de gemeente Brummen in samenwerking met de provincie Gelderland, Natuurmonumenten, IVN en Landschapsbeheer Gelderland.

27 deelnemers volgen de cursus Poelen, die bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de praktijkdag in september stonden de cursisten letterlijk stil in verschillende poelen bij de kenmerken van goed aangelegde en onderhouden poelen. Iedereen werd meteen zo enthousiast dat men direct aan de slag wilde met het onderhoud van een poel. Afgelopen dinsdag 19 oktober gingen zij hun kennis en vaardigheden testen in de eerste poel.

In het najaar vindt het vervolg van de cursus plaats met een tweede theorieavond. Daarna zullen de cursisten volgend voorjaar starten met het monitoren van de opgeschoonde poelen. De bedoeling is na de cursus een Poelenwacht op te zetten. De Poelenwacht bestaat uit een groep vrijwilligers ondersteund door Landschapsbeheer Gelderland, die het leuk vindt om poelen in de omgeving te onderhouden en te monitoren op het dierenleven. De vrijwilligers adopteren poelen, die ze beheren en inspecteren. Heeft u ook belangstelling voor de Poelenwacht? Dan kunt u zich nog aanmelden bij Landschapbeheer Gelderland, telefoonnummer (026) 353 74 44.

 

www.landschapsbeheergelderland.nl of www.brummen.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.