Verrassend toneel

BEEKBERGEN – Het Beekbergens Toneel speelde vrijdag en zaterdag een heel ander stuk dan normaal; Voorzichtig……Breekbaar, een vrolijk spel van Hans van Wijngaarden. De organisatie zag ook veel nieuwe gezichten in het dorpshuis de Hoge Weye in Beekbergen.

Het stuk speelt zich af op het landgoed van jonkheer en jonkvrouw Van Wateringen. Zij doen net alsof ze op vakantie zijn naar Egypte en ondertussen gebeurt er van alles op het landgoed. Echter, de heer en mevrouw Van Wateringen bevinden zich wel op het landgoed: beiden als wassenbeeld. Jansje Ribbink, voorzitter van de toneelvereniging, speelde de rol van de jonkvrouw. “Het was heel moeilijk om een wassenbeeld te spelen. Op een gegeven moment werd de jonkheer omgeduwd en moest hij zich stijf houden. Dat deed hij heel goed en toen hij werd weggedragen reageerde het publiek daar heel enthousiast op. Er werd hard geapplaudisseerd”.
Ribbink: “Het stuk was anders dan normaal. Vorig jaar ging het over het dialect. Maar we kijken er met z’n allen met heel veel plezier op terug. De reacties uit het dorp zijn ook ontzettend leuk. Veel vonden het apart, maar heel leuk en dat is altijd nog maar afwachten een eerste keer.” – Foto Han Uenk.

www.hetbeekbergenstoneel.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.