Acteurs Gulle Lach goed in vorm

LOENEN – De spelers van de toneelvereniging De Gulle Lach hebben de bezoekers van hun voorstellingenen een vrolijke avond bezorgd. Twee avonden was de zaal van De Brink gevuld met opvallend veel jongeren, die kwamen kijken en luisteren naar het spel van de plaatselijke acteurs en actrices.

De komedie Champagne, klompen en Nana van Carl Slotboom werd door de groep met veel vaart en flair op de planken gezet. Regisseur Arend-Jan Hammink zorgde er voor dat de bezoekers zich geen moment hoefden te vervelen in het toch wel lange stuk.

Het toneelstuk speelde zich af in de lounge van hotel De Wijde Blick, dat twintig jaar bestond en in handen is gekomen van een nieuwe eigenaar. Op deze dag komen er een aantal nieuwe gasten binnen. Vanuit de zaal kwamen een zakenman (Timon Luesink) en zijn (wat simpele) secretaresse (Petra Gerritsen), een boerenechtpaar (Arend Jan Hammink en Wilma Pels) die deze vakantie van hun kinderen cadeau hadden gekregen op het podium. De boer en boerin kunnen maar moeilijk wennen aan de regels en gewoontes in een hotel. De klompen blijven aan. Een tweetal vriendinnen (Patricia Groenhof en Leonie Goedkoop) hebben weinig geld maar wel goeie ideeën. Ze willen een goedkope vakantie en proberen een rijke vent aan de haak te slaan. Een wat gestoorde jonge gast (Jasper Keyzer) komt ook langs. Een overbezorgde moeder en verlegen zoon (Ria Steenkist en Sander Nijhof) hebben nogal wat noten op hun zang.
De receptionist (Jan de Jong) doet alle moeite om tussen alle verwikkelingen en ruzies de orde te handhaven. De werkster (Hanny Jans) is een ex-danseres maar kan tussen het poetsen het niet laten te vertellen over haar verleden als danseres en visvrouw op de markt. Vincent vindt dat er een bonte avond moet komen om meer vertier in het hotel te krijgen. Het kamermeisje werd gespeeld door Henny Rissewijck.

Regisseur Hammink had er veel werk van gemaakt om met zijn jarenlange ervaring de jongeren zijn ideeën over te brengen. En die jeugd was goed in vorm. De meesten hebben veel talent en beloven veel voor de toekomst van de Gulle Lach. Het bestuur is erg blij met de jongeren, die ook weer veel jeugd aantrekt naar de uitvoeringen.

Er werd prima gespeeld in een fraai decor met een ontwerp van Leonie Goedkoop. De geluidseffecten kwamen van David Berkhof. Soufleuse was Thea van Oorspronk en de grime van Wil en Ria. Toneelmeester was Marius Mennink en speaker Sita Hammink.
Vrijdagavond was de extra voorstelling voor de bewoners van Plureyn, De Groote Modderkolk en andere zorginstelling uit deze omgeving. Zij genoten bijzonder van het spel – foto Han Uenk
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.