Voltallige bestuur De Boerderij Beekbergen stapt op

BEEKBERGEN – Het voltallige bestuur van Jeugd- en Jongerencentrum De Boerderij in Beekbergen heeft besloten haar functies per 16 november neer te leggen en beschikbaar te stellen. De reden hiervoor is dat het bestuur onvoldoende mogelijkheden ziet om met De Boerderij activiteiten te organiseren die aansluiten bij de wensen van de mensen (jong en oud) in Beekbergen en de regio.

Het bestuur is van mening dat het sociale klimaat is veranderd en dat dit de laatste jaren flinke gevolgen heeft gehad voor alles waar De Boerderij voor staat en alles wat De Boerderij kan betekenen. Om het tij te keren is er een nieuw bestuur nodig. Een bestuur met een frisse blik, nieuwe ideeën en andere kwaliteiten dan die van het huidige bestuur. Daarnaast is een grote groep vrijwilligers nodig die samen met het bestuur de schouders eronder zet en nadenkt over en uitvoering geeft aan hetgeen De Boerderij voor diverse doelgroepen kan en wil betekenen.

Ondanks de vele verzoeken, kampt het huidige bestuur met een tekort aan bestuursleden en vrijwilligers. Hierdoor loopt het aantal activiteiten terug, wordt er niet vernieuwd en is de druk op de bestuursleden en vrijwilligers veel te hoog. Het meerdere malen luiden van de noodklok heeft niet geholpen en daarom heeft het bestuur besloten volledig op te stappen.

Toekomst

Het huidige bestuur zal na 16 november tijdelijk verder gaan. Dit betekent dat bestaande zaken worden uitgevoerd en afgehandeld, maar dat er geen beleidsmatige beslissingen meer worden genomen en dat er geen nieuwe activiteiten worden opgestart. Naast de activiteiten in het centrum organiseert De Boerderij ook veel nevenactiviteiten die voor Beekbergen verloren driegen te gaan zoals onder andere de Oranjefeesten, Vogelschieten, Avondvierdaagse, Kindervakantiespel en de Bevrijdingsloop. Het huidige bestuur zal in principe tot 31 december 2010 in deze vorm opereren.

Tot 10 november kunnen nieuwe bestuursleden zich aanmelden en kan een nieuw bestuur gevormd worden. Het bestuur bestaat minimaal uit vijf leden; een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en tenminste twee algemene bestuursleden. Potentiële nieuwe bestuursleden kunnen zich voor 10 november kenbaar maken bij de voorzitter van De Boerderij, Erik Keuterink, via e-mail. info@boerderijbeekbergen.nl. De leden van De Boerderij zullen uiteindelijk toestemming moeten geven voor het nieuw te vormen bestuur.

Nieuwe bestuursleden gezocht

Het bestuur denkt nog wel steeds dat De Boerderij van grote waarde kan zijn en een toekomst kan hebben, maar dat begint in hun ogen wel met een fris bestuur dat bestaat uit mensen met voldoende kwaliteiten op verschillende vlakken, maar vooral ook met mensen die echt tijd kunnen en willen besteden aan De Boerderij. Er zullen nieuwe activiteiten moeten worden ontwikkeld en nieuwe doelgroepen moeten worden aangesproken.

De Boerderij moet echt veranderen en daar is durf, visie en inzet voor nodig. Iedereen die de rol kan en wil vervullen of iedereen die denkt iemand te kennen die dat kan en wil, kan dit aan het bestuur laten weten. Zij zijn graag bereid geïnteresseerden alles te vertellen over De Boerderij en samen te kijken of de bestuursfunctie bij diegene past.
Wanneer het niet lukt om een nieuw bestuur aan te stellen, zal het huidige bestuur aan de leden het voorstel doen om De Boerderij op te heffen.

Speciale ledenvergadering

Op de speciaal ingelaste ledenvergadering op dinsdag 16 november om 20.30 uur in De Boerderij licht het bestuur nogmaals hun beslissing toe en is er ruimte om vragen te stellen. Ook is het bestuur benieuwd of er dan mensen zijn die zich beschikbaar willen stellen voor het bestuur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.