Bodemkwaliteitskaarten Stedendriehoek vergemakkelijken hergebruik grond

BRUMMEN / APELDOORN – De Stedendriehoekgemeenten, waaronder Apeldoorn en Brummen, hebben een nota bodembeheer opgesteld waarin voor elke gemeente een bodemkwaliteitskaart zit.

De nota geeft regels voor het toepassen van grond en baggerspecie. Door deze regionale aanpak is voor het hergebruik van grond en baggerspecie binnen de Stedendriehoek niet altijd meer een partijkeuring nodig. Het is dan voldoende de grondverplaatsing te melden bij het landelijk meldpunt bodemkwaliteit. De ontwerpnota ligt in de verschillende gemeenten ter inzage en is te zien via de gemeentelijke websites. Voor dit project is een subsidie verleend door de provincie Gelderland.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.