Home / Hall / Oud en afgedankt

Oud en afgedankt

HALL – Vaatwassers, metalen palen en ander ijzerhoudend materiaal vormen de inhoud van twee containers van de Hallse voetbalvereniging SHE. De club zamelde afgelopen weekend in Hall en Eerbeek oud ijzer in.

De opbrengst is bestemd voor de voetbalvereniging. Hoeveel het oude ijzer exact heeft opgeleverd, is bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Frank Minkhorst, één van de organisatoren, verwacht echter een goede opbrengst. “We hebben twee volle containers opgehaald en dat is vergelijkbaar met eerdere acties. We halen twee keer per jaar oud ijzer op en het is altijd een succes. Mensen hebben altijd wel iets in de schuur of de tuin staan waar ze van af willen.” In het verleden was het afgedankte ijzer al goed voor een opknapbeurt van het interieur van het jeugdhonk. Deze week gingen de containers naar een metaalhandel in Zutphen. Nadat het oude ijzer zorgvuldig is gewogen om de waarde te kunnen vaststellen, wordt het waarschijnlijk omgesmolten tot nieuw ijzer. Om over tientallen jaren misschien weer te worden opgehaald door de Hallse voetbalclub – Foto Han Uenk

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.