De Zonnebloem LinQ jongerentak van Nationale vereniging

LOENEN – Robert Lipmann en zijn zus Patricia Koopman-Lipmann uit Loenen hebben het initatief genomen om in Loenen en Eerbeek een werkgroep De Zonnebloem LinQ op te richten. Zij doen een oproep aan jonge mensen om als vrijwilliger mee te doen.

Zonnebloem LinQ is de jongerentak van de Nationale Vereniging de Zonnebloem en zet zich in voor mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in de leeftijd van 18 tot 45 jaar. LinQ organiseert activiteiten, vakanties en ontmoetingen; fysiek of via internet.
In bijna alle provincies is LinQ actief. Zowel jonge mensen mét als zonder handicap zijn welkom bij LinQ en samen vormen zij verschillende werkgroepen verspreid over heel Nederland. In totaal zijn er nu zo’n dertig werkgroepen actief. Deze werkgroepen bestaan uit werkgroepleden, die samen met andere vrijwilligers activiteiten organiseren en ontmoetingen tot stand brengen. LinQ organiseert voornamelijk kleinschalige activiteiten zoals bioscoopbezoek, etentjes, een avondje naar de kroeg, maar ook bijvoorbeeld een middag duiken of een creatieve workshop staan op het programma bij de werkgroepen van LinQ.
Robert en Patricia hebben in Loenen en Eerbeek al veel leuke reacties gekregen op hun initiatief. Robert was door ziekte een tijdlang gedwongen om thuis te zitten. Toch wilde hij zich nuttig maken en kwam via de Zonnebloem op het spoor van De Zonnebloem LinQ. Het leek hem zinvolle bezigheid. Ook zijn zus wil zich hier graag voor inzetten. Beiden zoeken zij vrijwilligers die mee willen doen aan deze kleinschalige activiteiten.
Wie geïnteresseerd als deelnemer of vrijwilliger, kan zich aanmelden bij Patricia Koopman of Robert Lippmann, via molenbeek74@orange.nl of lippmann0011@kpnmail.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.