Wijkraad begint activiteiten met enquête onder inwoners

DOESBURG – Zoals elke stad is ook Doesburg opgedeeld in wijken. Tot voor kort was er in bijna alle wijken een wijkraad, met uitzondering van de binnenstad. Daarin is verandering gekomen. Sinds september heeft Doesburg er een nieuwe wijkraad bij, de Wijkraad Binnenstad Doesburg.

Die wijkraad bestaat uit vijf gemotiveerde en enthousiaste leden: Teja Peters (voorzitter), Lourens Thomas (secretaris), Greet Warringa (penningmeester), Willem Scharloo en Liesbeth Bok (leden). Zij vinden het belangrijk om de binnenstad van Doesburg zo leuk en leefbaar mogelijk te houden en willen opkomen voor het algemene belang van de inwoners van de binnenstad.
De eerste actie van de wijkraad is het organiseren van een enquête onder alle inwoners van de binnenstad. Teja Peters legt uit: “Wij vinden het belangrijk te weten wat er speelt in de wijk en waar wij ons volgens de inwoners van de binnenstad mee bezig moeten houden”. Alle inwoners krijgen daarom begin november een vragenlijst in hun brievenbus. Op diverse plaatsen in de binnenstad komen bussen te staan voor ingevulde vragenlijsten. Door deel te nemen aan de enquête kan iedere inwoner van de binnenstad zijn of haar stem laten horen. Onder de deelnemers wordt een filmmenu voor twee personen verloot.
De uitkomst zal begin 2011 aan alle binnenstadbewoners gepresenteerd worden. Aan de hand hiervan wil de wijkraad samen met de inwoners de agenda voor de komende periode bepalen.
Naast de wijkraad is er ook een supportgroep. Lourens Thomas en Greet Warringa: “De supportgroep bestaat uit mensen die de wijkraad willen ondersteunen met allerlei hand- en spandiensten, zoals het verspreiden van vragenlijsten voor de enquête, het beheren van de website, meewerken aan uitvoeren van onderzoek en dergelijke”. De wijkraad wil deze supportgroep graag aanvullen met meer mensen uit de binnenstad. Belangstellenden kunnen zich daarvoor nu al aanmelden via: info@wrbinnenstaddoesburg.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.