Home / Doesburg / ‘Rondje Beinum’ groot succes

‘Rondje Beinum’ groot succes

DOESBURG – Een step- en voettocht langs 12 opgeknapte speeltuinen in de wijk Beinum, daar waren de kinderen van 6 tot 12 jaar voor uitgenodigd op 19 oktober. Ruim 100 kinderen kwamen erop af. Het werd een sport- en speldag in de sporthal. Maar iedereen keek aan het eind terug op een geslaagd spektakel: de organisatoren Breedtesport en Gemeente Doesburg, de vele vrijwilligers, maatschappelijk stagiairs van ‘Het Rhedens’, Wijkraad Beinum, 0313, en natuurlijk de kinderen.

Het begon allemaal wat rommelig. Op het laatste moment was besloten om toch maar de warme en droge sporthal op te zoeken. Het weer zag er ’s ochtends nog erg dreigend uit. Ook de opkomst was veel groter dan verwacht, dus alle vooraf gemaakte draaiboeken voldeden niet meer.
In de openingstoespraak van wethouder Willem Bouman was er nog even aandacht voor de afwezige speeltuinen. Dat de gemeente ze heeft kunnen opknappen dankzij de middelen van het Kleine Stedenbeleid, en een flinke bijdrage van Stichting Woonservice IJsselland, maar dat het geld nu wel zo ongeveer op was. En dat een dag als deze niet te realiseren is zonder de inzet van vele vrijwilligers en een organisatie als Breedtesport. Daarna ging de dag spetterend van start met een breakdance-demo van Skylow, die iedereen goed in de stemming bracht.

Improviseren

Ook gaandeweg werd er nog van alles geïmproviseerd: het fenomeen taaitaairace werd geboren, en haastig werd de voorraad broodjes van de plaatselijke supermarkt buitgemaakt. Met excuses aan hen die later kwamen. “Ik heb alleen maar broodjes gezien” verzucht Jelle Koning, voorzitter van de Wijkraad Beinum, en belast met de lunchvoorziening. “Nee, dat is een grapje, het was erg geslaagd, iedereen heeft zich waanzinnig vermaakt. Ook positief dat er veel kinderen uit andere wijken gekomen zijn.” Geroemd werd de medewerking van de beheerders van de sporthal en de kantine, zoals zij inspeelden op deze invasie van hun gebouw.
De spelletjes die anders in de speeltuinen hadden plaatsgevonden, konden natuurlijk gewoon doorgaan: er was voetbal, trefbal, knotshockey, apenkooi en natuurlijk de beroemde taaitaairace. Ook de steps bleven niet ongebruikt: ieder half uur vertrok er een groep om in ieder geval een deel van de uitgestippelde route af te leggen.

Fotowedstrijd

Tussen al deze bedrijven door liep Ria Westerhuis rond. Zij had aangeboden om van alle kinderen een foto te maken, waarmee de dag ook voor iedereen vastgelegd is. De foto’s zijn te bekijken, en natuurlijk te downloaden, op www.breedtesport.hyves.nl. De mooiste foto van de dag wordt gepubliceerd op de gemeentepagina, en degene die erop staat krijgt een prijs.

Super

Aan het eind kwamen de speeltuinen weer even om de hoek: alle kinderen kregen een placemat mee naar huis met daarop de foto’s van de opgeknapte speeltuinen. En voor de oudere kinderen was daar nog de cursus chillen, uitgevoerd op 3 zitzakken en belangstellend in het oog gehouden door een aantal ouders. Een aantal jongeren van 0313 gaf voorlichting. Al met al een geslaagde dag.
Organisator Elles van der Heijden van Breedtesport: “Ja, super! Ouders, vrijwilligers, iedereen die ik sprak was echt superenthousiast. Er is echt behoefte aan een activiteit in de herfstvakantie. We moeten dit echt vaker doen, vond iedereen.” Dus, wie weet, wordt dit een terugkerend evenement.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.