Home / Bronkhorst / Herfstvakantie in vuur en vlam

Herfstvakantie in vuur en vlam

BRUMMEN / EERBEEK – Tijdens de herfstvakantie stond de buitenschoolse opvang (SKBE) uit Brummen en Eerbeek in Vuur en Vlam. De kinderen werden iedere morgen vrolijk ontvangen door de leidsters, in de brandweerkarzerne. Er werd ‘s morgens gelijk gestart met activiteiten. De hele week hebben de kinderen vuureten en vuurdrinken gehad.

Op maandag zijn de kinderen begonnen met het om toveren van de ruimte, er werd een meldkamer gemaakt, ramen beschilderd. Daarnaast hebben de kinderen hun eigen brandweermannen(vrouwen)pak gemaakt.
De grotere kinderen hebben een brandweerwagen gemaakt. De kleinere kinderen zijn druk aan het bakken geweest, zij hebben vuurcakejes gemaakt.
Op dinsdag hebben de kinderen een speurtocht gelopen. Tijdens de speurtocht hebben zij stokken verzameld voor het eten. De kinderen mochten een broodje bakken boven een vuurkorf. ‘s Middags hebben de kinderen proefjes gedaan, ‘ei in de fles’ en ‘gat in de fles’.
Woensdags hebben de kinderen een brandweerparcours afgelegd. De kinderen hebben zo goed hun best gedaan, dat zij helemaal uitgeput waren. ‘s Middags werd er een verhaal voorgelezen over een kaars. Naar aanleiding daarvan hebben de kinderen een fakkel gemaakt.
De donderdag stond in het teken van vuurdomino. Met behulp van klei als ondergrond en daarin lucifers, werd een baan gemaakt. Aan het eind van de dag mocht het aangestoken worden!!! Wat een geweldig effect.
De kinderen zijn heel druk geweest. Zij hebben een fakkel gemaakt, marsmallows gebakken en een brandweerparcours afgelegd. Deze keer werden de kinderen op hun conditie getest!! Wat waren zij fanatiek!! Aan het eind van de dag hebben alle kinderen een diploma gekregen!
De laatste dag hebben de kinderen een kaarsenvet kunstwerk en kaarsjes gemaakt. Tijdens de lunch werd er heerlijke spaghetti gegeten. En zijn er appels gepoft, boven de vuurkorf.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.