Kijken en zien

DOESBURG – Voor de echte speurneuzen hield De Roode Toren zaterdag, tijdens de vijfde editie van de Gratis Museumdag, een spannende fotospeurtocht waarmee vooral de kinderen de museumwereld met andere ogen leerden zien.

Mette en Ido (foto) deden enthousiast mee met de speurtocht. Van een aantal objecten in het museum was een gedetailleerde foto gemaakt en de bezoekers moesten aan de hand van de plaatjes de juiste objecten erbij vinden.
Voorzitter van het Museum, Rinus Rabeling, had van tevoren niet gedacht dat de kinderen de opdracht zo goed zouden vervullen. “Ik vond het een behoorlijk pittige opdracht, maar al gauw bleek dat de kinderen lang geconcentreerd konden blijven. Kinderen kunnen veel gedetailleerder kijken dan ouders en de meeste kinderen vonden dan ook het juiste object bij de plaatjes. Dat was heel leuk”. Iedereen die de opdracht tot een goed einde had gebracht werd nog eens beloond met nostalgisch snoepgoed.
Het thema Ik zie, ik zie kwam heel duidelijk terug. Rabeling: “Kijken betekent niet altijd dat je iets ziet, maar de kinderen die De Roode Toren zaterdag bezochten, konden heel goed kijken èn zien”. In totaal bezochten 150 bezoekers het museum; dat is het dubbele van een ‘normale’ zaterdag. – foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.