Home / Culturele projecten krijgen bijdrage van Cultuurfonds

Culturele projecten krijgen bijdrage van Cultuurfonds

REGIO – Vier culturele projecten in de gemeenten Brummen en Rheden kunnen een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland verwachten. Het cultuurfonds verstrekt garanties aan tachtig culturele projecten in heel Nederland.

De Culturele Stichting van de gemeente Brummen krijgt voor de productie Carmina Burana 3000 euro. De vereniging No Dubio, eveneens uit Brummen, ontvangt een algemene bijdrage van 500 euro. In de gemeente Rheden kunnen Het Rhedens Fanafarekorps en de Isseltaler Musikanten een bijdrage verwachten. Het fanfarekorps krijgt voor instrumenten 1500 euro. De Isseltaler Musikanten kunnen ruim duizend euro aan nieuwe kleding spenderen. De toegekende bedragen zijn garanties. Dit betekent dat het bedrag pas wordt uitgekeerd als het project daadwerkelijk heeft plaatsgevonden en als het geld nodig blijkt. Het cultuurfonds heeft jaarlijks één miljoen euro te besteden. Dit geld is afkomstig van onder meer de Lotto, donaties en een collecte. Het bestuur beoordeelt vier keer per jaar aanvragen voor financiële ondersteuning. Verzoeken kunnen worden ingediend door culturele stichtingen en verenigingen.

Lees ook

Gratis cursus Politiek Actief in Bronckhorst

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst verzorgt in maart voor inwoners de gratis cursus Politiek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.