Integraal Onderwijshuivestingsplan (IHP) moet doorgaan

BRUMMEN – Het Integraal Onderwijshuivestingsplan (IHP) moet doorgaan. Dat vinden de oppositiepartijen CDA en PvdA in de Brummense gemeenteraad. Zij hebben dit onderwerp ter bespreking op de raadsagenda van 28 oktober laten plaatsen, omdat ernstige stagnatie dreigt op te treden in de uitvoering van dit plan.

De besturen zouden het onderling niet eens zijn over de indeling van de te vormen onderwijsclusters. Het college heeft hen als het ware een ultimatum gesteld om voor 1 december 2010 zelf met een concreet voorstel te komen. CDA en PvdA vinden dat de gemeente hierin duidelijk de regie moet hebben en houden. Er is sinds het begin van de planvorming in 2004 al zeer veel geld en energie gestopt in de ontwikkeling van dit ambitieuze plan, te veel om het in het zicht van de haven te laten mislukken! De schoolbesturen blijken nog altijd voor de volle honderd procent achter de uitgangspunten van het IHP te staan. Dat is voor CDA en PvdA voldoende aanleiding om het college as. donderdag via een motie te verzoeken om per omgaande de onderhandelingen met de schoolbesturen weer op te pakken en niet aan de zijlijn te wachten tot de besturen samen met een concreet plan komen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.