Rhedense brandweer haalt 1e prijs bij Int. brandweerwedstrijden

RHEDEN / ZEVENAAR – Op het bedrijventerrein van British American Tobacca (BAT) aan de Kerkstraat in Zevenaar, werd voor de 25e keer een brandweerwedstrijd gehouden tussen Nederlandse en Duitse korpsen. In totaal waren er 28 deelnemende ploegen. De Rhedense brandweer werkte samen met de teams uit Dieren en Velp.

Op de wedstrijdbaan werden de brandweerlieden geconfronteerd met een binnenbrandmelding in een werkplaats. Bij aankomst werd de brandweer opgevangen door de BHV-er van het gebouw. De man kon de bevelvoerder voorzien van de nodige informatie over het gebouw en slachtoffers.
In het gebouw was op de begane grond brand ontstaan. Deze was doorgeslagen naar de eerste verdieping. Gezien de bouwstijl van het pand was het van belang dat eerst beneden op de brandhaard een straal werd ingezet voordat een ploeg naar boven kon. Tijdens de verkenning zijn op beide bouwlagen slachtoffers gelokaliseerd en gered onder dekking van een straal.

Voor de Rhedense deelnemers verliep de wedstrijd voorspoedig. De slachtoffers werden op een snelle en veilige wijze gered en de brand werd geblust. Deze aanpak resulteerde uiteindelijk tot een mooie 1e plaats voor de Rhedense brandweerpost.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.