Rhedense raad: ´betrek ons bij uitwerking Nimmer Dor´

DE STEEG – De Rhedense raad wil bij de uitwerking van het plan Nimmer Dor in Laag Soeren worden betrokken. Dit kwam vorige week naar voren tijdens een informatieavond van de gemeenteraad. Wethouder Ron König lichtte hier de plannen om 65 woningen op het terrein te bouwen toe aan de Rhedense politici.

Rheden wil op de helft van het plangebied maximaal 65 woningen bouwen. De overige drie hectare zijn bestemd voor de in het gebied levende steenuilen. Voordat het zover is, wil Rheden echter eerst de financiële haalbaarheid en de lokale woningbehoefte in Laag-Soeren in kaart brengen. ¨We hebben de ambitie om voor alle betrokkenen een aanvaardbaar plan te realiseren¨, sprak Ron König, wethouder van ruimtelijke ordening, tot de raadsleden.

König gaf aan zich ervan bewust te zijn dat niet iedereen staat te juichen om de plannen. Hij sprak van een ¨stevige opgave in een complexe omgeving.¨ De afgelopen week voerde hij daarom gesprekken met belangenorganisatie Soerens Beland, het IVN en de Stichting NimmerdorNee. Vooral deze laatste keerde zich in het verleden fel tegen het bouwplan van de gemeente. ¨Teleurstelling en vreugde lopen uiteen¨, blikte König terug op de gesprekken. ¨De partijen waarderen echter dat wij ze bij de plannen betrekken.¨

Volgens König lijkt het erop dat er in Laag-Soeren behoefte is aan een beperkt aantal woningen. ¨Het precieze aantal gaan we onderzoeken.¨ Meerdere raadsleden vroegen de wethouder hoe de woningbehoefte van de Soerense bevolking in beeld zal worden gebracht. ¨Het zal uiteraard niet om een wetenschappelijk onderzoek gaan, maar we zullen een bijeenkomst in het Sprengenhus organiseren voor de inwoners. Eventueel kunnen we dit aanvullen met een telefonische enquête. Dit onderzoek vertrouw ik onze eigen ambtenaren toe.¨

De PvdA-fractie vroeg naar de prijsklasse van de te bouwen woningen. König: ¨Het onderzoek moet tevens uitwijzen aan welke woningen behoefte is. Het zal in ieder geval geen goudkust worden, zoals bijvoorbeeld het nabijgelegen Wilhelminapark bij Eerbeek.¨ Hendri Witteveen van de ChristenUnie pleitte voor meer betrokkenheid van de raad bij de verdere uitwerking van het bouwplan. ¨We worden nu pas aan het einde van het proces ingeschakeld¨, zei hij. ¨Waarom houden we geen excursie in het gebied onder leiding van het college?¨ König liet weten dat hij dit een goed idee vindt. De gemeente zal het plan de komende tijd samen met projectontwikkelaar Phanos verder uitwerken. Vervolgens is het in 2011 de beurt aan de Rhedense gemeenteraad. König: ¨Dan wordt besloten of we stoppen of doorgaan met het plan.¨

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.