Home / Leuvenheim / Dierendag op obs De Rietgors

Dierendag op obs De Rietgors

LEUVENHEIM – Op Openbare basisschool De Rietgors in Leuvenheim is dierendag echt gevierd; het middagprogramma stond volledig in het teken van dierendag volgens de lesmethode van anders leren. In deze methode is het mogelijk voor kinderen om te kiezen uit verschillende lessen. De kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen oefenen, lezen maken of ontdekken. Diverse gasten hebben het programma voor dierendag ingevuld om het lesprogramma aantrekkelijk te maken.

De plaatselijke veearts mevrouw Zonderland werd uitgehoord over haar kennis van huisdieren. Zelfs de dieren uit de dierentuin werden niet vergeten. Een aantal kinderen had een huisdier meegenomen. Er waren cavia’s, een hamster en zelfs een schildpad aanwezig in de klas.
Verder was er een Leuvenheimse imker, meneer Huisstede, die enthousiast vertelde over het wel en wee van een bijenvolk. Hij liet veel attributen zien die een imker gebruikt, en hij had hele mooie foto’s van bijen opgehangen in de klas.
Buiten op het schoolplein stond boer Wagenvoort en had in zijn veewagen drie kalfjes bij zich. Wie durfde mocht in de veewagen de kalfjes van dichtbij bekijken en aaien. Een sensationeel moment was voor de echte durfals weggelegd. Ze mochten hun hand in de bek van het kalfje steken om de tong te voelen, waarop het kalfje direct aan de vingers begon te zuigen.

Onder leiding van bioloog Ruben Smit gingen de kinderen met hun vergrootglas op zoek naar wilde dieren. Diverse wilde dieren, zoals een tijgerslak, een oorwurm, duizendpoten, pissebedden en zelfs een enorme kikker werden gevangen en van dichtbij bekeken.
Tenslotte gaf ballonnen artiest Edward Terhorst een workshop: Maak van een ballon een dier. Er werd druk met ballonnen gedraaid en geknoopt, totdat uiteindelijk de mooiste ballonnendieren mee naar huis gingen. Vooral de lieveheersbeestjes die je als armbandje kon dragen waren favoriet.
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.