Home / Hengelo / Oppositie geeft college Bronckhorst kritiek op bezuinigingen

Oppositie geeft college Bronckhorst kritiek op bezuinigingen

HENGELO – De vier oppositiepartijen in de gemeenteraad van Bronckhorst zijn het niet eens met de bezuinigingsplannen van het college. De PvdA, GroenLinks, D66 en Gemeentebelangen Bronckhorst deelden dit het college per brief mede.

“Het college bezuinigt op plannen die de raad in 2008 en 2009 heeft goedgekeurd”, schrijven de fracties. “Deze plannen heeft het college nog niet uitgevoerd, maar worden nu van tafel geveegd.” Door deze maatregel is er volgens de partijen geen geld voor culturele activiteiten, het schoonmaken van buitenkunst en de renovatie van de voetbalvelden. “Eerst een besluit nemen en het daarna niet uitvoeren, schaadt het vertrouwen van de burger”, aldus de partijen. Het collegevoorstel om 1,5 miljoen euro te schrappen in de begroting aan uitgaven voor onder meer thuiszorg, hulpmiddelen en minimabeleid was voor de fracties “de druppel”. Zij stellen dat de bezuinigingen de zwakkeren in de samenleving zo min mogelijk moeten raken. De vier partijen zullen daarom met eigen voorstellen komen. “Voorstellen waarin mensen voor stenen gaan, sociale en culturele ontwikkeling niet wordt afgebroken en waarin oog blijft voor natuur, milieu en landschap”, schrijven de fracties. De oppositiepartijen zullen deze voorstellen in november aandragen tijdens de begrotingsbehandeling.

Lees ook

Jaap van Norden exposeert in gemeentehuis

HENGELO – Jaap van Norden uit Zelhem exposeert met tien schilderijen van januari t/m maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.