Home / Eerbeek / Werkgroep wil tempo in Centrumplan Eerbeek

Werkgroep wil tempo in Centrumplan Eerbeek

EERBEEK – Hoewel het nieuwe college van Brummen heeft aangekondigd geen nieuw gemeentehuis te willen bouwen in Eerbeek, is de Adviesgroep Centrum Eerbeek van mening dat het nieuwe dorpshart niet zonder gemeentelijke ruimtes kan. Dit maakte de groep vorige week bekend.

“Wij denken aan een Kulturhus met daaraan gekoppeld een burgerzaal annex raadszaal, met volwaardig gemeenteloket”, aldus de adviesgroep. “Dat vormt een hoeksteen voor het behoud van het stedenbouwkundig concept. Hiermee zal de synergie van de drie bouwstenen van het stedenbouwkundige concept overeind blijven. Het is tevens een aanjager voor de noodzakelijke investeringen in Eerbeek-centrum.”
In het Akkoord op Hoofdlijnen is een nieuw gemeentehuis voorzien in het centrum van Eerbeek. Door dit deel van het plan terug te draaien, ontstaat volgens de Adviesgroep een leegte, die wel goed opgelost moet worden. “De noodzaak van een goede ontwikkeling op deze locatie is een essentieel onderdeel van het hele plan. Gelukkig ging het concept uit van een paviljoenstructuur voor de publieke bebouwing en niet van een grote kantoormassa. Het komt er op aan vervanging te vinden voor de paviljoens die niet gerealiseerd zullen worden. Kale vlaktes, al dan niet als tijdelijke parkeervoorziening ingericht, zijn niet aanvaardbaar. Dit geldt ook voor rechttoe rechtaan woningbouw. Het Masterplan Eerbeek moet uitgangspunt blijven en wij verwachten dat het college een dezer dagen het aangepaste stedenbouwkundig ontwerp zal presenteren.”
De Adviesgroep begrijpt dat, gezien de financiële vooruitzichten, het besluit is genomen geen nieuw gemeentehuis te bouwen. Wel is men van mening dat dit dan voor elke mogelijke vestigingsplaats moet gelden. “We gaan er vanuit dat de V VD en IPV hun verkiezingsslogans bevestigen en op geen enkele plek een nieuw gemeentehuis bouwen en zorgen voor een breed Kulturhus in Eerbeek.”
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.