Filmhuis maakt herstart in Theothorne

DIEREN – Het Filmhuis Dieren kan opgelucht ademhalen: het heeft weer een onderdak gekregen in Zalencentrum Theothorne. Lange tijd was er onzekerheid over de voortgang van het filmhuis, dat een ruimte in Theothorne huurt.

Er was geen hoofdverhuurder van de filmzaal meer, waardoor het filmhuis afgelopen september per direct op straat kwam te staan. Inmiddels is er een exploitant gevonden en kunnen de filmvertoningen worden hervat. De medewerkers van het Filmhuis laten weten erg blij te zijn met dit bericht. Nu er zekerheid is over een huurcontract voor langere tijd, heeft het filmhuis grote plannen. Vanaf begin 2011 zijn er waarschijnlijk twee keer per week films te zien. Ook staan er thema-avonden en filmvertoningen voor een specifiek publiek op het programma. Filmhuis Dieren is tevreden over de gesprekken en onderhandelingen met de gemeente Rheden en de eigenaar van Theothorne. “Er is een stevige basis gelegd voor een langdurige samenwerking”, verklaart het filmhuis. “Het voornemen van alle partijen is om schouwburg Theothorne weer te laten bruisen.” De eerste filmvertoning is gepland op zondag 7 november. Dan zal de film Mother te zien zijn. Ook de website is weer in de lucht gegaan. Hier kunnen bezoekers voor filmvertoningen reserveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.