Viering Dag van de Mantelzorg in Dieren

DIEREN – Zaterdag 13 november wordt de Dag van de Mantelzorg gevierd in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Mantelzorgers uit dit gebied zijn deze middag vanaf 13.30 uur welkom in Theothorne in Dieren. Het programma wordt om 14.00 uur geopend.

Er komt steeds meer aandacht en erkenning voor mantelzorgers, bijna 80 procent van de zorg. Daarnaast is het belangrijk mantelzorgers te ondersteunen en af en toe (een deel van) de zorg van ze over te nemen. Daarom is door het Meldpunt Vrijwillige Thuiszorg een verwenprogramma opgesteld. De middag begint met het toneelstuk Over de Kopzorg van theaterbureau Klinker. Dit is een voorstelling waar heerlijk om gelachen kan worden en tegelijk een kijkje wordt genomen in de keuken van de mantelzorger. Na de voorstelling zorgen verschillende ondernemers uit Rheden voor een aantal verwenactiviteiten, waar de mantelzorgers aan deel kunnen nemen. Ook is er gelegenheid om met andere mantelzorgers bij te praten, de informatiemarkt te bezoeken of vragen te stellen aan de gastvrouwen en –heren. Voor kinderen van mantelzorgers, van zes jaar en ouder, is een apart programma. De middag wordt om 16.45 uur afgesloten.
De toegang tot deze viering is gratis, evenals wat hapjes en drankjes. Wel dienen belangstellenden zich voor 3 november op te geven via tel. 026-3831541 of info@mvtrheden.nl. Wie vervoer nodig heeft om naar Theothorne te komen, kan dit hier aangeven. Ook als er iemand nodig is om de mantelzorger deze middag te vervangen, wordt er naar een oplossing gezocht.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.