Aandacht voor kunst in Bronckhorster openbare ruimte

BRONCKHORST – Er staan veel prachtige en bijzondere kunstwerken in de Bronckhorster openbare ruimte, op straat, bij een gebouw of op een plein. Soms ervaren mensen kunstwerken bewust. Andere kunstwerken vallen door hun vanzelfsprekendheid minder op. De gemeente brengt ze nu in beeld.

Mensen vragen zich wel eens af wat de achtergrond is van een bepaald kunstwerk in de gemeente Bronckhorst. Op www.bronckhorst.nl staat nu veel informatie over de kunstwerken in Bronckhorst. Bijvoorbeeld hoe lang het kunstwerk er al staat, door wie en met welk materiaal het gemaakt is, etc. Daarnaast zijn kunstwerken te vinden op basis van de naam van de kunstenaar, de naam van het kunstwerk en op kern en straatnaam. “Wij hebben over de kunstwerken zoveel mogelijk gegevens verzameld. Het kan zijn dat mensen nog extra informatie over een kunstwerk hebben. We horen dit dan heel graag”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Bij elk kunstwerk op de site is dit via een eenvoudig in te vullen digitaal formulier informatie aan ons toe te sturen.”
Bronckhorst biedt als eerste gemeente van de Achterhoek haar kunstwerken op deze manier online, mooi op een rijtje aan. Bij de informatie staat ook een plattegrond waar de kunstwerken zich bevinden, zodat liefhebbers een fiets- of autoroute langs de kunstwerken kunnen samenstellen. De kunstwerken staan op www.bronckhorst.nl → Over Bronckhorst → Snel naar → Kunstwerken in Bronckhorst.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.