Home / Eerbeek / Kunst in de bieb

Kunst in de bieb

EERBEEK – Woensdagmiddag ging een groep kinderen creatief te werk in de bibliotheek in Eerbeek. Er werd, in het kader van de Kinderboekenweek, lekker geschilderd. De middag verliep wat anders dan gepland, maar zeker niet minder leuk.

Het was de bedoeling dat onder leiding van SWB kunstwerkjes gemaakt zouden worden, die vervolgens voor het goede doel onder de hamer zouden gaan. Dit ging helaas niet door, maar gelukkig was kunstenares Ineke Witteveen bereid de kinderen te begeleiden op deze creatieve middag. Negentien jongens en meisjes kwamen naar de bieb om mee te doen aan haar workshop, de jongste deelnemertjes een tweeling van zes, de oudste tien jaar. Ze kregen van Ineke de opdracht hun vel vol te schilderen met roze, paarse, gele en oranje verf. Hoe, dat mochten de jonge kunstenaars zelf bedenken. De volle velletjes zijn drooggeföhnd. Daarna mochten de kinderen hun met een dikke zwarte stift hun familie portretteren. Niet alleen papa’s en mama’s, broertjes en zusjes kregen een plekje op het papier. Ook huisdieren en een enkele gitaar hoorde bij het gezin. De kinderen hebben allemaal genoten van de middag en zijn tevreden met een mooi kunstwerk naar huis gegaan.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.