Home / Doesburg / Veel klachten over renovatie Noordelijk Molenveld

Veel klachten over renovatie Noordelijk Molenveld

DOESBURG – Dat de renovatie van een wijk veel ongemak voor de bewoners met zich meebrengt, is wel duidelijk. Die overlast nemen de meeste mensen voor lief, want als het klaar is hebben ze weer een mooie wijk met goede trottoirs en straten. Echter in het Noordelijk Molenveld regent het op dit moment klachten want straat na straat wordt losgetrokken en van nieuwe riolering voorzien.

Tot zover niks mis, maar wel dat er ofwel te weinig stratenmakers zijn of dat ze het tempo niet kunnen bijhouden, want er is op dit moment eigenlijk nog maar één straat die helemaal af is. De straten worden na het leggen van de riolering voorzien van gebroken puin en men kan er, voor zover mogelijk, overheen rijden en lopen. Maar de opstap naar de stoep is erg hoog en dat is niet bepaald gemakkelijk voor mensen die slecht ter been zijn en voor mensen met kinderwagens.
De straten die wel zover klaar zijn, monden uit op kruisingen die een en al gat en bij regen modderpoelen zijn. De logica van het stratenleggen ontgaat iedereen in de wijk. Van de planning zoals aan de bewoners verteld, wordt continue afgeweken zodat niemand meer weet wanneer iets gaat gebeuren of klaar is.
Een gesprek met wethouder Fred Jansen resulteerde in een overleg met de fa. Jaartsveld, om hier wat aan te doen. De bewoners van het Molenveld hopen nu maar dat er ook daadwerkelijk iets aan gedaan wordt, want sommigen kunnen al meer dan twee maanden hun auto niet meer in hun garage kwijt.
De geluidswal is voor zover klaar, maar is geen 2,50 meter hoog geworden zoals beloofd, maar slechts 2 meter. Dit kwam volgens de wethouder omdat het Waterschap een kleine fout in de berekening had gemaakt omdat er ook nog parkeerplaatsen aan de Coehoornsingel moesten komen en er een bepaalde schuining in de wal moet zijn. Maar volgens het Waterschap maakt het niet uit of de wal een halve meter lager is, de geluidsreductie zou hetzelfde zijn. Binnenkort wordt begonnen met inzaaien en beplanten van de wal, zodat het volgend voorjaar al een mooie groene wal zal zijn.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.