Home / Bronkhorst / Doeleman ontvangt KNZV oorkonde

Doeleman ontvangt KNZV oorkonde

BRUMMEN – Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering van het Brummens Mannenkoor (BMK) op 12 oktober, werd Ben Doeleman uit Brummen onderscheiden door de Nederlandse Koninklijke Zangers Vereniging (KNZV).

Hij ontving de KNZV oorkonde van de voorzitter van KNZV afdeling Midden, heer Gerard Klanderman, ter gelegenheid van het feit dat hij meer dan 50 jaar lid is geweest van en heeft gezongen in een mannenkoor.
Doeleman vindt alle genres mooi en zingen is altijd zijn hobby geweest. “Eén van de mooiste liederen die ik vanaf het begin heb gezongen is Domine salvam fac Reginam nostrum; een nummer dat ook nu nog deel uitmaakt van het repertoire van het Brummens Mannenkoor”, zegt Doeleman.
In 1948 werd Doeleman lid van het Zutphens Mannenkoor toen zijn ouders naar Zutphen verhuisden. Hij was toen zeventien jaar en werkte daarvoor bij de Belastingsdienst in Winterswijk en werd na de verhuizing ook overgeplaatst naar de Belastingsdienst in Zutphen. Daar heeft de zanger tot aan zijn pensionering gewerkt.
In de midden zeventiger jaren verhuisde Ben met zijn gezin naar Brummen omdat er in Zutphen geen, maar in Brummen wel woonruimte beschikbaar was. Daar werd hij door Jaap van Essen, nu erelid van het BMK, gevraagd of hij er voor voelde bij het Brummens Mannenkoor te komen. Al met al is de Brummenaar meer dan 50 jaar lid geweest van een mannenkoor.
Dit is overigens niet de eerste oorkonde die Doeleman in ontvangst mocht nemen; al eerder mocht hij een onderscheiding van het KNZV in ontvangst nemen in verband met zijn 25-jarig zangersjubileum.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.