Home / Klarenbeek / Oud ijzeractie Kerken Klarenbeek groot succes

Oud ijzeractie Kerken Klarenbeek groot succes

KLARENBEEK – De oud ijzer inzamelingsactie in Klarenbeek heeft zaterdag een fraai resultaat opgeleverd. Het organiserende comité had de inzameling goed geregeld. De oproep voor vrijwilligers is zeker niet voor niets geweest. Zaterdagmorgen stonden maar liefst zestig mannen in overalls klaar op het plein bij de Protestantse Kerk aan de Woudweg om mee te helpen alle routes door Klarenbeek te rijden.

Om half tien vertrokken de koppels door het dorp. Bij het inzameladres bij Tonny Brugman stonden vier lege containers in afwachting van de aangevoerde materialen. De trekkers reden af en aan met hun lading. Tussen het oud ijzer bevond zich vaak ook gereedschappen. Personen van de actie Gered Gereedschap beoordeelden of het afgedankte gereedschap weer bruikbaar gemaakt kon worden voor de ontwikkelingslanden.
Erg vele oud ijzer kwam uit schuren en zolders. De Klarenbekers hebben een grondige opruimbeurt gehouden. Er moest zelfs nog een vijfde container aangevoerd worden om alle materiaal te kunnen bergen. Een wagen was gevuld met edelmetaal dat zeker een flink bedrag gaat opbrengen.
De opbrengst is dit keer bestemd voor de restauratie van de kerk van de Protestantse gemeente. De Kerkenraad was bijzonder verguld met de royale medewerking van Klarenbekers van beide kerken. Hoeveel de actie precies heeft opgebracht is nog niet bekend maar de gezamenlijke activiteit vindt de Kerkenraad op zichzelf al van grote waarde.
De container blijft staan op het erf van Tonny Brugman aan de Polveenseweg. Men kan er altijd terecht voor oud ijzer en andere metalen.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.