Home / Klarenbeek / Koninginnenpage in Klarenbeek

Koninginnenpage in Klarenbeek

KLARENBEEK – De verrassing was groot toen door een aantal bezoekers de Koninginnenpage op de Havikshof in Klarenbeek werd ontdekt. De vlinder is te herkennen aan de overwegend gele kleuren. De vleugels hebben daarnaast een opvallende zwart-gele tekening met blauwe accenten, een rode vlek aan de achtervleugel en een langwerpig, zwart gekleurd vleugelaanhangsel dat de vleugelstaart of slip wordt genoemd. De vlinder heeft een voorkeur voor open, bloemrijke tuinen en landschappen. In sommige landen is de vlinder reeds uitgestorven.
De tuin van Tjipke en Annie Zuidema aan de Oudhuizerstraat 36a in Klarenbeek is in de weekenden nog geopend tot 31 oktober van 11.00 tot 16.30 uur. Wie de tuin door de week wil bezoeken kan dat doen op afspraak, tel.: 055-3012798.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.