Home / Eerbeek / Spiker heeft nieuw bestuur na bewogen vergadering

Spiker heeft nieuw bestuur na bewogen vergadering

EERBEEK – Er moesten twee vergaderingen uitgeschreven worden, trainingen werden stilgelegd, verontruste oud-leden en ereleden belden met de afgetreden voorzitter, maar het is niet voor niets geweest, Spiker heeft een compleet nieuw dagelijks bestuur en is klaar voor de toekomst.

Begin september hield volleybalvereniging Spiker haar jaarlijkse Algemene ledenvergadering. Daar traden drie bestuursleden af. Voor het dagelijks bestuur moest de vereniging op zoek naar een nieuwe voorzitter en een penningmeester. Daarnaast ontstond een vacature voor coördinator Pr & Activiteiten.

Voor eind september werd een bijzondere ledenvergadering uitgeschreven. Om zoveel mogelijk leden te bereiken en de noodzaak te laten inzien bij de leden, werd deze bijzondere vergadering gepland tijdens de trainingsavond van vele teams. “Zelfs oud-leden en ereleden hebben mij gebeld of zij ook hierbij aanwezig mochten zijn”, deelde de afgetreden voorzitter Hans Wehrmeijer mee. Deze avond stond feitelijk in het teken van het voortbestaan van de club.

Om 20.00 uur was het dan zover, de trainingen werden stopgezet en Hans Wehrmeijer opende de vergadering. Het sportcafé in De Bhoele zat behoorlijk vol en de spanning was voelbaar. Wehrmeijer gaf aan dat een vereniging alleen bestaansrecht heeft wanneer deze geleid wordt door een bestuur. Er is een dagelijks bestuur nodig om een vereniging goed te laten functioneren. Leden moeten zich ervan bewust zijn dat het allemaal niet vanzelf gaat binnen een vereniging. Vervolgens kwam Wehrmeijer met goed nieuws voor de club. “Ik heb een kandidaat voor het voorzitterschap van Spiker. Bas Schotpoort wordt mijn opvolger. Verder zijn er ook nieuwe kandidaten gevonden voor het dagelijkse bestuur. Zo wordt Mia Dalhuisen penningmeester en vervullen Carolien Konniger en Sharon te Kamp het secretariaat. Hiermee is het dagelijks bestuur compleet ingevuld. Ook de vacante functie voor Pr & Activiteiten en Sponsoring wordt ingevuld door Jan van der Linden”, besloot Wehrmeijer.

De kersverse voorzitter, Bas Schotpoort nam vervolgens de microfoon over. Hij had na een korte bedenktijd het besluit genomen om voorzitter te worden. “Ik heb veel van de vereniging gekregen in al mij actieve jaren als sporter, nu is het tijd iets terug te geven”. Verder hoopt hij op steun van de oud-bestuurders en van alle leden. Dit om ervoor te zorgen dat Spiker nog heel veel jaren zal blijven bestaan. Spiker is weer klaar voor de toekomst.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.