‘t Sterrenbos wint Jantje Betonlunch in Amstelhotel

DIEREN – Openbare school voor speciaal basisonderwijs ’t Sterrenbos uit Dieren heeft de speciale Jantje Betonlunch in het Amstelhotel in Amsterdam gewonnen. De school wint deze prijs omdat zij op 8 september 2010 meededen aan de vliegeractie van Jantje Beton, waarbij geprobeerd werd het wereldrecord vliegeren te verbreken. Veertig kinderen van SBO ’ t Sterrenbos reizen 24 oktober af naar Amsterdam.

De wereldrecordpoging vliegeren was de aftrap van de landelijke Jantje Beton loterij, die elk jaar in september wordt georganiseerd. Duizend scholen doen jaarlijks mee aan de loterij. Ze mogen de helft van de opbrengst zelf houden. “Het is voor de school heel belangrijk om mee te doen met de loterij.”, aldus Marja Wegman, directeur van de school. “Vroeger kregen we het schoolkamp naar Giethoorn gesponsord. Dit is helaas niet meer mogelijk en dus zijn we afhankelijk van onder andere het geld wat we ophalen met de Jantje Beton Loterij’.

De kinderen zijn erg enthousiast dat ze naar Amsterdam gaan, een hele belevenis voor de kinderen die daar zelden komen. Jordy uit de middenbouw vindt het geweldig: “Ik ben nog nooit in zo’n deftig hotel geweest, misschien zien we zelfs de koningin!”

De kinderen vertrekken op 24 oktober met de bus van maatschappij: ‘Happy bus.nl’, die deze actie ook mede mogelijk maakt. De lunch wordt aangeboden door het Amstelhotel. In het hotel gaan de kinderen genieten van een heerlijke lunch in de grote zaal. Daarna gaan ze vliegers knutselen en oplaten
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.