Raad van State akkoord met westelijke rondweg Hummelo

HUMMELO – De rondweg om Hummelo komt er echt en wel langs de westkant van het dorp. De Raad van State heeft bijna alle argumenten van bezwaarmakers van tafel geveegd en daarmee kunnen de gemeente Bronckhorst en provincie Gelderland nu verder met de voorbereidingen voor de weg.

De Stichting West Nooit en enkele andere individuele bezwaarmakers zijn het niet eens met het besluit van de provincie Gelderland om langs de westkant van Hummelo een rondweg aan te leggen. Zij gingen bij de Raad van State in beroep om de aanleg van de weg te voorkomen. De Stichting noemde vooral mankementen aan de Milieu Effect Rapportage, die op verschillende punten niet aan de eisen zou voldoen. Ook was men van mening dat de noodzaak van de rondweg niet is aangetoond en dat er te weinig is gekeken naar andere mogelijkheden, zoals opwaardering van de bestaande wegen of een oostelijke variant. De Raad van State wees al deze argumenten echter van de hand en oordeelde dat alle procedures goed zijn verlopen.
Een individuele bezwaarmaker beargumenteerde dat het niet nodig was de rotonde aan de Sliekstraat en Zelhemseweg te versplaatsen op zijn grond. De Raad van State was het eens met zijn stelling dat de noodzaak van verlegging niet voldoende is onderzocht. Een grotere rotonde op dezelfde plaats voldoet ook.
De gemeente Bronckhorst kan nu aan de slag met een bestemmingsplanwijziging. Volgens planning kan er volgend jaar worden gestart met aanleg van de rondweg. De provinciale weg N314, die momenteel dwars door het dorp loopt, wordt dan via de Sliekstraat en Zelhemseweg langs de westkant van het dorp geleid. Ten noorden van Hummelo zal de weg, ten hoogte van de Torenallee, op het bestaande tracé van de N314 worden aangesloten. Het is de bedoeling dat de rondweg in 2012 klaar is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.