Home / Bronkhorst / Waardenburg Koninklijk onderscheiden

Waardenburg Koninklijk onderscheiden

BRUMMEN / APELDOORN – Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen heeft zondag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J.E. (Jan) van Waardenburg uit Apeldoorn. De 64-jarige Van Waardenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit vond plaats tijdens de vrijwilligersmiddag van de hengelsportvereniging in café Het Zwientje in Brummen.

De heer Van Waardenburg is begin jaren 70 naar Brummen gekomen en werkte daar als baliemedewerker op het postkantoor. Later is hij verhuis en momenteel woont hij in Apeldoorn. Hij is ruim 31 jaar penningmeester en ledenadministrateur van de centrale ledenadministratie van de 750 leden tellende hengelaarsvereniging De Karper in Brummen.

Sinds 2004 is Van Waardenburg ook lid van de evenementencommissie van HengelSportFederatie Oost-Nederland. Hij bezoekt jaarmarkten, beurzen en braderieën om de jeugd te bereiken voor het vissen. Ook organiseert hij samen met de medewerkers van de federatie de jeugddag voor alle aangesloten jeugdleden binnen de Federatie Oost-Nederland.

Daarnaast is de heer Van Waardenburg vanaf 2004 vrijwilliger bij de vismonitorploeg van HengelSport Federatie Oost-Nederland. In de maanden dat het water bevaarbaar is, wordt een stuk water bezocht en met een boot bevaren. Met electrovisserij bekijkt Van Waardenburg met de andere vrijwilligers welke vissen in een bepaald water voorkomen en stellen ze soort, lengte en gewicht vast. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.