Home / Laag-Soeren / Groeten uit de bamboe

Groeten uit de bamboe

LAAG-SOEREN – Op het schoolplein van basisschool ‘t Schaddeveld in Laag-Soeren staat sinds kort een heus bamboebos dat deel uitmaakt van het nieuwe schoolplein achter ‘t Sprengenhus. Naast de bamboe is er ook een dode bomenbos, een glijheuvel en een omgekeerde boom te vinden. Het idee erachter is dat speeltoestellen te weinig de fantasie van de kinderen prikkelen en dat ze te veel ruimte vragen op het kleine plein.

Samen met een schoolpleinontwerpster heeft het team van de school een ontwerp gemaakt van een schoolplein met een groen, duurzaam karakter. Met medewerking van ouders, dorpsgenoten en de ondernemers in het dorp is het plan zo afgepast dat het, mede door de subsidie van Jantje Beton, betaalbaar werd. Het resultaat is een verrassende en uitdagende speelomgeving voor met name de jongste kinderen.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.