Home / Laag-Soeren / Echtpaar 60 jaar getrouwd

Echtpaar 60 jaar getrouwd

LAAG-SOEREN – Het echtpaar Venema – Lubben trouwde 60 jaar geleden op donderdag 7 oktober. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers van de gemeente Rheden feliciteerde het bruidspaar zaterdag 9 oktober in De Harmonie in Laag-Soeren en gaf hen het boek Rheden de zeven dorpen.

Jan Venema en Christina (Stienie) Venema-Lubben werden in 1928 in het hoge Noorden van het land geboren. Na hun huwelijk in 1950 is het echtpaar naar Dieren verhuisd omdat daar meer werkgelegenheid was. In 1955 verhuisden zij naar Eerbeek om later weer terug te komen naar Dieren. Jan heeft als landarbeider, timmerman en meubelmaker gewerkt en was twaalf jaar lang machinist bij De Hoop in Eerbeek. Stienie is altijd huisvrouw geweest, daarnaast was zij kleermaakster voor het hele gezin en spande zij zich in voor het Leger des Heils in Doesburg. Daar is zij nog steeds met regelmaat actief.
Het echtpaar kreeg vier kinderen, negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen; het zevende achterkleinkind is op komst. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.