Home / Laag-Soeren / 75 jaar kerkgebouw

75 jaar kerkgebouw

LAAG-SOEREN – In Laag-Soeren was het zaterdag feest omdat het 75-jarig bestaan van het kerkgebouw werd gevierd. De Jut van Breukelerwaard Stichting, eigenaar van de kerk, en de activiteitencommissie van Laag-Soeren hebben de middag voorbereid.

Na een welkomstwoord van de voorzitter van de stichting, Ton Eikelenboom, sprak burgemeester Petra van Wingerden-Boers van de gemeente Rheden. Zij feliciteerde iedereen met deze mijlpaal en stond stil bij de saamhorigheid in het dorp.
Aris Blankenspoor haalde herinneringen op uit vervlogen tijden en schetste de geschiedenis van het dorp en de kerk. Daarna werd hij zelf verrast om als eerste Vriend van Jut te worden ingeschreven, waarmee de actie om leden te werven die de kerk een warm hart toedragen en die bereid zijn donateur te worden, formeel werd gestart. Ondertussen was de kindervrijmarkt al in volle gang. De muzikale klanken van de muzikanten van Sempre Crescendo voltooiden de feestvreugde.
Voor de kinderen was er een speurtocht in het bos achter de kerk uitgezet en ze konden meedoen aan een ballonnenwedstrijd. Het was een feestelijk gezicht toen alle gekleurde ballonnen de lucht versierden. Groep acht van de basisschool had tekeningen van de kerk gemaakt en deze waren op de feestdag in de kerk te bewonderen, samen met verschillende foto´s uit het verleden van het dorp. De drankjes en hapjes, gesponsord door restaurant De harmonie, maakten de dag helemaal compleet.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.