Home / De Steeg / Wethouder König: ¨Treinacties hebben gewerkt¨

Wethouder König: ¨Treinacties hebben gewerkt¨

DE STEEG – Volgens wethouder Ron König van de gemeente Rheden hebben de protestacties van de Rhedense bevolking tegen de komst van extra goederentreinen effect gehad. Dit zei hij vorige week tijdens een informatieavond van de gemeenteraad.

De wethouder deelde zijn bevindingen over een debat in de Tweede Kamer mede, waarvan hij eerder die dag getuige was. ¨Alle politieke partijen hebben hun zorgen over de gevolgen van de PHS (Programma Hoogfrequent Spoor, red.) geuit.¨ Volgens König pleitten de meeste fracties in de Tweede Kamer voor een onderzoek naar alternatieven voor het goederenvervoer over de IJssellijn. ¨We kunnen met genoegen vaststellen dat de acties van de Rhedense burgers en politieke partijen hebben gewerkt¨, liet de wethouder de raadsfracties weten. Hij verklaarde verder dat de minister heeft toegezegd de alternatieven tot het voorjaar van 2012 te zullen bestuderen. Bovendien heeft de minister aangegeven dat er tot 2020 kan worden volstaan met een maximale benutting van de Betuweroute. König: ¨De komende jaren hebben we hier dus nog geen probleem, maar daarna wel.¨ De wethouder verklaarde dankzij de mededelingen van de minister ¨met enige opluchting te zijn teruggekeerd uit Den Haag.¨

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.