Jubileumviering Taalmarkt

BRUMMEN – Het 25-jarig jubileum van de Taalmarkt is onlangs gevierd met een gevarieerd programma, waaraan diverse taalliefhebbers een bijdrage leverden. Zo las Willem van Ommeren voor uit zijn eigen boekje, droeg Lien Veerbeek een verhaal van Carmiggelt voor, las Sandra Thomassen enkele van haar eigen gedichten en gaf Jan van Barneveld een voorbeeld van taalgebruik vroeger en nu. Tekstschrijver Jan Boerstoel vermaakte de aanwezigen met onder andere een lied over de gebeurtenissen rond een honderdjarige rusthuisbewoner. Jan Kuitenbrouwe analyseerde aan de hand van zijn nieuwe boek het taalgebruik van Wilders. Dit alles werd omlijst door de levensliedjes in streektaal door Jan Ottink. Het open podium werd gevuld door de Eerbeekse predikant Ronald Heins, die voorlas uit het kinderboek dat hij schrijft, en door de Zutphense Louise Harman, met een autobiografisch verhaal. Kinderboekenschrijfster Agave Kruijssen presenteerde haar nieuwe boek Afscheid van Arthur. Aan het eind van de middag werden de prijzen van een schrijfwedstrijd uitgereikt. De eerste prijs in de gedichtenwedstrijd is voor Dopey Dijkstra uit Eerbeek, bij de verhalen werd die van Joop Hekkelman uit Gorssel het best gewaardeerd. De dertienjarige Wendi van Rheenen kreeg een aanmoedigingsprijs voor haar gedicht Graancirkels.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.