Werkzaamheden landgoed Groot Engelenburg

BRUMMEN – Landgoed Groot Engelenburg in Brummen heeft een aantal bijzondere kenmerkende lanen met een historische en een beeldbepalende functie. In de laan staan zieke en zelfs dode bomen en een laan in het bos is niet meer als zodanig herkenbaar. Het behoud van de lanen is belangrijk en daarom heeft de eigenaar van het kasteel het initiatief tot herstel genomen.

Tegelijkertijd krijgt ook het bos een onderhoudsbeurt zodat de groene waarde van het landgoed behouden blijft. Dode en zieke bomen worden vervangen. Met het kappen van de bomen in de oprijlaan is in de eerste weke van oktober gestart. In de weken erna worden in het bosperceel de dunningswerkzaamheden uitgevoerd en wordt de oprijlaan gereed gemaakt voor herplant. Naar verwachting is al het hout medio december afgevoerd en wordt aansluitend met het planten van de nieuwe bomen gestart. Eind januari zal alles klaar zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.