Bronckhorst bezuinigt op nieuw beleid en Wmo

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst gaat de komende jaren bezuinigen op nieuw beleid. In de begroting voor komend jaar zijn geen nieuwe projecten opgenomen. Ook worden enkele plannen, waarvoor al geld was gereserveerd, uitgesteld. Het gaat onder andere om de geplande toplaagrenovatie van sportvelden, de inzet van een extra sportbuurtwerker en de voortzetting van de subsidie voor het project Huiselijk geweld. Dit levert 3,5 ton op. Ook stellen B&W voor om de Wmo-regeling wat minder ruim toe te gaan passen. Uitvoering van deze wet kost de gemeente ruim 1,5 miljoen euro meer dan begroot. Naast deze voorgenomen bezuinigingen gaat de OZB gemiddeld met 1,5 procent omhoog. De tarieven voor afval en riool veranderen nauwelijks. Ook zijn de komende jaren flinke bezuinigen nodig. Voor 2013 en 2014 staat momenteel een structureel tekort van 6 miljoen euro op de begroting.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.