Home / Velp / Dag van de Ouderen in Velp gevierd

Dag van de Ouderen in Velp gevierd

VELP – Alle ouderen over de hele wereld vierden feest op 1 oktober. Toen was het namelijk de Dag van de Ouderen. Deze dag is in 1997 ingesteld door de Verenigde Naties. Vanaf 1998 organiseert Carion in samenwerking met het lokaal Comité Dag van de Ouderen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal jaarlijks op 1 oktober een Dag voor de Ouderen.

Het comité bestaat uit vrijwilligers, afgevaardigd vanuit elk dorp van de gemeente Rheden en uit Rozendaal. Deze dag wordt jaarlijks gratis aangeboden aan alle 55-plussers uit bovengenoemde gemeenten. Zowel de gemeente Rheden, Rozendaal en het Cosbo subsidieren deze dag. Dit jaar is deze dag gehouden op vrijdag 1 oktober in Velp, op de locatie van Helicon MBO opleidingen.
Na het welkomstwoord door de dagvoorzitter mevrouw G. van der Burg-Berendsen is deze dag geopend door de heer R.J. Jansen, directeur Helcicon. Ruim 160 enthousiaste en geïnteresseerde ouderen hebben deze dag bezocht. Thema voor dit jaar was “Voeding, gezondheid en zo…”

Het ochtendprogramma stond in het teken van voorlichting en informatie. Deze voorlichting werd gegeven door diverse deskundigen op het gebied van gezondheidsbevordering voor ouderen. Er is bijvoorbeeld aandacht geschonken aan de juiste voeding, speciaal voor ouderen, medicijngebruik en de noodzaak van voldoende bewegen.
In de lunchpauze kon men de diverse stands bezoeken van organisaties uit de gemeente Rheden die zich richten op de gezondheid, hulpverlening en welzijn van ouderen. Deze informatiestands werden druk bezocht en het informatiemateriaal vond gretig aftrek.
Het middagprogramma werd verzorgd door het seniorenorkest uit Rheden dat een geweldig muzikaal programma ten gehore bracht. Er klonken diverse bekende melodieën uit het licht klassieke repertoire. Dit werd door het publiek met enthousiasme begroet.
Om 15.00 uur werd deze succesvolle dag afgesloten door de dagvoorzitter, waarna de ouderen werden uitgenodigd om een rondwandeling te maken door de tuin van Helicon onder de deskundige begeleiding van de bioloog van deze school.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.