Home / Loenen / Flink gewerkt in Harmanahof

Flink gewerkt in Harmanahof

LOENEN – Zaterdag was er weer een werkochtend in de Natuurtuin Harmanahof aan de Loenerschepersweg in Loenen. De werkgroep Natuurtuin van het IVN afdeling Eerbeek en omstreken had vrijwilligers uitgenodigd om mee te doen aan deze ochtend.

Voor aanvang van deze werkochtend viel er een druilerige regen, maar in de loop van de ochtend werd het droog en konden de elf aanwezige vrijwilligers aan de slag om de geplande werkzaamheden uit te voeren. Zo werd de Canadese Guldenroede flink uitgedund. Dit is een soort die zich uitbereid met behulp van ondergrondse uitlopers. Hierbij worden andere soorten verdrongen. Ook worden via de wortels chemicaliën afgescheiden die het groeien van andere planten tegenwerken. Deze plant moet dus in toom worden gehouden.

Ook komt er jaarlijks veel opslag van acacia’s, eik en vogelkers op die verwijderd wordt. De houtwal aan de noordzijde werd uitgedund, zodat er wat meer ruimte is voor de plantenlaag. Braamstruiken, hazelaar en veldesdoorn werden ingekort. Ook werden een ligusterhaag en een Meidoornsingel fors teruggezet.

De werkgroep Natuurtuin vindt het belangrijk om in een gezellige omgeving en goede sfeer te werken aan een gezamenlijk doel, namelijk het creëren van een educatieve natuurtuin. Er werd flink gewerkt en natuurlijk was er ook tijd voor een praatje en een lekker bakje koffie. De volgende werkochtend wordt gehouden op zaterdag 16 april 2011.

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.