Gemeente investeert in startende ondernemers

Het College van de gemeente Rheden heeft nieuw startersbeleid vastgesteld. Het startersbeleid is vooral een actieplan dat tot doel heeft om startende ondernemers actief te ondersteunen en te stimuleren. In Rheden beginnen in vergelijking met omliggende gemeentes veel mensen een eigen bedrijf. De gemeente wil dit graag zo houden. Het stimuleren van ondernemerschap zorgt voor werkgelegenheid, economische ontwikkeling en innovatie.

Jaarlijks beginnen rond de 150 à 200 mensen een eigen bedrijf in de gemeente Rheden. De zakelijke dienstverlening is daarin sterk vertegenwoordigd.

Het startersbeleid is een actieplan, en bevat concrete activiteiten.
Zo gaat de gemeente Rheden aansluiten bij ‘Mijn idee, goed idee!’, een begeleidingstraject voor startende ondernemers in de recreatieve en toeristische sector.
Ook heeft het College vorig jaar besloten om de mogelijkheden voor het werken aan huis te verruimen. De verruiming zit in de mogelijkheid om ook vrijstaande bijgebouwen als bedrijfsruimte te gebruiken. De gemeente gaat extra investeren in informatievoorziening hierover.
Daarnaast is het de bedoeling een jaarlijkse prijs toe te kennen aan de meest innovatieve startende ondernemer. Hiervoor wordt een deskundige jury ingesteld.
Een belangrijke actie is verder dat de gemeente onderzoek gaat doen naar de behoefte aan kleinschalige bedrijfsruimte. Vooral ondernemers die groeien en op zoek moeten naar een grotere ruimte ondervinden nog wel eens problemen.
Het starterscafé dat in 2009 voor het eerst werd georganiseerd krijgt een structureel vervolg. Dit gebeurt in samenwerking met de Kamer van Koophandel.

De activiteiten uit het startersbeleid worden uit bestaande budgetten betaald.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.