Nieuwe cursus van Vriendendienst “Op-Stap”

Vriendendienst “Op-Stap” regio Arnhem is een maatjesproject voor mensen met langdurige psychische of psychiatrische problematiek met weinig sociale contacten. De Vriendendienst werft en traint vrijwilligers die een jaar lang als maatje gekoppeld worden aan deze mensen. Ze zoeken hen gemiddeld één keer per twee weken op om gezamenlijk iets leuks te doen in een ontspannen sfeer. Dat kan gewoon koffie drinken zijn en wat praten, of er op uit gaan om te wandelen, te winkelen, een film te zien enz. Gelijkwaardigheid is belangrijk in het contact. Het is nadrukkelijk geen hulpverlening. Vriendendienst probeert mensen altijd te matchen op basis van gemeenschappelijke interesses, zodat het voor beide voldoening geeft.

Het aantal aanvragen blijft groeien. Vriendendienst “Op-Stap” heeft dan ook voortdurend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. In de hele regio waar Vriendendienst actief is (Arnhem, Duiven, Lingewaard, Rheden, Rozendaal, Overbetuwe en Westervoort) staan er nu in totaal meer dan 80 mensen op de wachtlijst, sommige al wel 1,5 jaar! Vandaar dat we alles uit de kast halen om nieuwe vrijwilligers te vinden en te binden.

Heeft u wat vrije tijd over en beschikt u over interesse in mensen, geduld en een open houding tegenover mensen die een beetje ‘anders’ zijn, dan is vrijwilligerswerk bij “Op-Stap” misschien iets voor u. De Vriendendienst biedt nieuwe vrijwilligers altijd een cursus aan en begeleidt het contact met het maatje. In de loop van het jaar zijn er diverse thema avonden en mogelijkheden voor uitwisseling met andere vrijwilligers. Op 14 september 2010 start weer een nieuwe cursus voor vrijwilligers op drie opeenvolgende dinsdagavonden en één woensdagavond van 19.00 – 21.30 uur in Arnhem.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Vriendendienst “Op-Stap”, tel: 026-3544886, e-mail: arnhem@vriendendienstregioarnhem.nl of een kijkje nemen op de website www.vriendendienstregioarnhem.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.