Home / Eerbeek / Noodbruggen blijven liggen ondanks onderhoud

Noodbruggen blijven liggen ondanks onderhoud

EERBEEK / HALL – De gemeente Brummen is maandag gestart met het onderhoud aan drie bruggen over het Apeldoorns-Dierens Kanaal. Het gaat om het reguliere onderhoud, er is nog geen oplossing voor de noodbruggen die momenteel over het Kanaal liggen.

Er wordt gewerkt aan de Hallsebrug, de Eerbeeksebrug en Coldenhovensebrug. De Hallsebrug, Eerbeeksebrug en de Coldenhovensebrug zijn in 1998 overgenomen van Rijkswaterstaat. In 2001 en 2002 is achterstallig onderhoud gepleegd en in de jaren daarna is slechts zichtbare schade (aanrijschade) aan deze bruggen hersteld. Verder onderhoud is tot op heden niet gepleegd. De Hallsebrug en Eerbeeksebrug zijn in slechte staat, het verkeer wordt hier middels noodbruggen naar de overzijde geleid. Deze onderhoudswerkzaamheden lossen deze problemen echter nog niet op. De werkzaamheden bestaan vooral uit betonreparaties, staalreparaties en beton –en staalconserveringen. De aslastbeperking voor deze bruggen verandert echter niet en dus blijven de noodbruggen nog liggen. Er wordt achter de schermen nog steeds gewerkt aan een blijvende oplossing voor de slechte staat van deze bruggen.

Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid door de bestaande omleidingsroute, die momenteel geldt voor vrachtverkeer over de Eerbeekse- en Coldenhovensebrug. De bebording wordt aangepast aan de komende situatie. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 weken in beslag.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.