Home / Doesburg / Drukke Creatief-in

Drukke Creatief-in

DOESBURG – Zaterdagmiddag was het niet zo’n erg mooi weer, maar dat maakte dat het erg druk was in de Martinikerk op de Markt in Doesburg. Van twee tot vier uur konden de basisschool kinderen uit Doesburg en Angerlo allemaal leuke dingen maken. Een mooie lampion, een vliegtuig timmeren, van klei iets moois maken voor jezelf of misschien wel voor vader of moeder. Alle te maken dingen waren voor zowel de kleineren als de groteren goed te doen en de kinderen vonden het geweldig. De meegekomen ouders moesten wel geduld hebben want de meeste kinderen wilden alles doen en gingen dan ook met een tas vol leuke spulletjes weer naar huis. Erg leuk was onder andere de panfluit maken van stukjes elektriciteitsbuis die in verschillende lengtes aan elkaar werden gemaakt en mooi versierd. En het geluid dat er uit kwam leek wel heel erg op een echte panfluit. Wat denk je van een paar druppels verf op een vel papier in een kistje en daar knikkers door heen laten rollen, dit geeft een prachtig schilderij. Ook de bibliotheek was vertegenwoordigd met een kraam en hier kon een rebus opgelost worden en een mandala gemaakt worden. De bibliotheek was er in aanloop naar de kinderboekenweek die binnenkort weer van start gaat. Eigenlijk maar goed dat het weer niet zo mooi was want de vele kinderen hadden deze middag geen tijd om buiten te spelen.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.