Home / Dieren / Openingsconcert van Jan Vayne

Openingsconcert van Jan Vayne

DIEREN – Pianist Jan Vayne opende zondag zijn concerttour in de Ontmoetingskerk in Dieren, samen met muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren en het Rhedens Fanfare Corps.

Jan Vayne (1966) startte op zijn vierde al met pianolessen en gaf op zijn tiende al concerten. In 1990 behaalde hij op het conservatorium zijn solistendiploma. In de loop der jaren bracht Vayne al vele cd’s uit, waarvan er verschillende de platinastatus hebben behaald. Vayne staat bekend om zijn improvisaties. De improvisaties van popmuziek van onder andere Queen maakten hem begin jaren negentig beroemd. Samen met DJ Armin van Buuren maakte hij het album Classical Trancelations: een mix van trance en klassieke muziek. Het publiek genoot zondag dan ook van een prachtig concert. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.