Home / Dieren / Nieuw record Sint Bernard honden

Nieuw record Sint Bernard honden

DIEREN – Op zaterdag 2 oktober is in Dieren een nieuw Nederlands record gevestigd; 30 Sint Bernard honden in één wandeling. Daarmee is het oude record uit 2008, dat op 23 honden stond, verbroken. Ook andere viervoeters wandelden mee. Al met al een stoet van 51 honden (foto).

Bijzonder was de korte pauze bij verzorgingstehuis Gelders Hof; een grote groep ouderen was naar de recreatiezaal getogen om met de honden te knuffelen. Ze deelden herinneringen met de wandelaars over de honden die ze vroeger zelf hadden. De hondenwandeling maakte onderdeel ut van de Dierense Dierendag. Dit evenement werd voor de zevende maal gehouden door Stichting Dieren met Dieren. Het Ericaplein stond van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat vol met dieren. De dag trok een behoorlijk aantal bezoekers, ondanks dat de dag begon met hondenweer.
Het was een dag vol spektakels, met shows en de verkiezing van het Dier van Dieren. De hond Jannes eindigde als eerste. Zijn speciale kunstjes stalen de harten van de jury. De gelukkige eigenaar van de hond, Rianne Mussies, nam de wisseltrofee mee naar huis.
Ook waren er vele demonstraties. Nietsvermoedende toeschouwers moesten wegduiken voor roofvogels. De dag werd natuurlijk weer afgesloten met het traditionele dierenbuffet. Lange tafels waren elegant bekleed met bloemenbakken en voer. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.