Home / De Steeg / Rheden versoepelt regels bedrijf aan huis

Rheden versoepelt regels bedrijf aan huis

DE STEEG – Het college van de gemeente Rheden heeft een nieuw beleid voor ondernemers vastgesteld. Startende ondernemers kunnen voortaan makkelijker een bedrijf aan huis beginnen.

Voorheen was het niet toegestaan een kantoor te vestigen in een tuinhuisje of ander bijgebouw. Deze regel wordt geschrapt. De vrijheid is echter niet onbeperkt. ¨Detailhandel aan huis is uitgesloten vanwege concurrentie¨, zegt wethouder Ronald Haverkamp. ¨Ook moeten nieuwe bedrijven aan de milieuwetgeving voldoen.¨ Rheden wil via een nieuw beleid het ondernemerschap in de gemeente stimuleren, onder meer in het toerisme. Er worden cursussen en meetings voor ondernemers georganiseerd en de gemeente gaat een jaarlijkse verkiezing houden van de meest innovatieve startende ondernemer. Rheden houdt beginnende ondernemers per brief van activiteiten op de hoogte. Het startersbeleid is volgens Haverkamp budgetneutraal. Over vier jaar bekijkt de gemeente of zij het beleid voortzet.

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.