Circus Herman Renz niet naar Eerbeek wegens drassig terrein

EERBEEK – Het terrein nabij De Korenmolen in Eerbeek is na de regenval van het weekend te drassis geworden voor het opbouwen van de tenten Circus Herman Renz. Alle voorstelling in Eerbeek, die op 5 en 6 oktober plaats zouden vinden, zijn om die reden afgelast.

 

Pech voor de vele winnaars van gratis toegangskaarten via Regiobode. "Normaal gesproken waren we nu onze tent gaan inpakken", aldus een woordvoerder van het circus op zondag in Zwolle, "maar het terrein van onze speelplaats in Eerbeek blijkt te nat en drassig om een tent op te zetten. De drie voorstellingen die we in Eerbeek zouden geven lassen we daarom af. In plaats daarvan blijven we nu tot en met woensdag in Zwolle en geven in park Wezenlanden een extra voorstelling en daarna gaat het door naar Huizen".

 

Er komt zoals het er nu naar uitziet helaas geen andere datum voor de voorstelling in Eerbeek. "We betreuren het dat het zo uitpakt voor onze lezers die kaartjes hebben gewonnen voor één van de voorstellingen", aldus Laurens Meuleman van  Regiobode. "Hopelijk lezen kaartwinnaars deze vervelende mededeling nog tijdig en gaan ze niet voor niets naar het terrein in Eerbeek."

Overigens kunnen de winnaars naar de voorstelling in Zwolle of op een ander tijdstip naar Apeldoorn.

Lees hieronder het persbericht dat Circus Herman Renz uit liet gaan naar aanleiding van de afgelasting in Eerbeek:

 

Circus Herman Renz genoodzaakt voorstellingen Eerbeek af te gelasten

EERBEEK – Het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz is genoodzaakt de aangekondigde voorstellingen van de nieuwe circusshow ‘Jungle Fantasy’ in Eerbeek af te gelasten. De voorstellingen op 5 en 6 oktober vervallen en het circus blijft langer in Zwolle, waar men de afgelopen week met veel succes voorstellingen verzorgde. De regenval van de afgelopen dagen en de daardoor slechte conditie van het circusterrein bij De Korenmolen maken het onmogelijk om het tentencomplex op te bouwen.

Verwoede pogingen om een alternatief terrein te vinden waarop de zware circuswagens niet wegzakken, strandden jammerlijk. Het feit dat er geen vervangend terrein gevonden kon worden heeft de directie er toe moeten doen besluiten het bezoek aan Eerbeek af te gelasten. Tot grote spijt, want de goede voorverkoop en positieve reacties op de komst van het circus beloofden een mooi vooruitzicht op het gastspel in de circusvriendelijke gemeente Brummen.
Eerder dit jaar kampte het circus met grote problemen bij de opbouw van het tentencomplex in Lelystad en konden voorstellingen in Geldermalsen ook niet doorgaan. Het terrein bij De Korenmolen heeft vooral door de zware regenval van zaterdag veel te lijden gehad. De eerste circuswagen die het terrein op reed zakte tot aan zijn wielen weg. Besloten werd, met het eerste konvooi terug te rijden naar Zwolle, aangezien de opbouw in Eerbeek geen haalbare zaak bleek te zijn.
De directie van het circus is diep geraakt door het besluit het bezoek aan Eerbeek gedwongen te moeten afzeggen, maar ziet geen andere mogelijkheden. Het circus komt niet later dit jaar naar Eerbeek, maar is volgend jaar wel in de buurt te bewonderen. In 2011, wanneer Nederlands bekendste circus het 100-jarig jubileum viert, komt men naar alle waarschijnlijkheid naar Apeldoorn. Mensen die kaartjes voor de voorstelling in Eerbeek hebben gewonnen kunnen die kaartjes bewaren om deze dit jaar, of volgend jaar, wanneer het circus in de buurt is, alsnog te verzilveren. Mensen die kaarten voor de circusshow hebben gekocht krijgen hun geld terug of worden bij een andere voorstelling welkom geheten. Zij worden telefonisch op de hoogte gebracht.
De eerst volgende voorstelling is woensdag 6 oktober om 14.00 uur in Zwolle.

www.renz.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.